Για χυμό γκρέιπφρουτ στο Zonar's







Το Zonar's είναι το πιο διάσημο καφέ στην Αθήνα.
Μια όαση υψηλής αισθητικής στο δημόσιο τοπίο.  
Μια ωδή σε έναν τρόπο ζωής που πολλοί λένε πως χάνεται, όμως, σε πείσμα των πεσιμιστών, και όσων αρέσκονται να φέρνουν την καταστροφή, επειδή ακριβώς την οραματίζονται, επιμένει να κάνει ομορφότερες τις μέρες όλων όσων πιστεύουμε πως η ποιότητα στην οποία μάθαμε από τα σπίτια μας, η ποιότητα την οποίαν επιδιώκουμε στην ζωή μας,  κάνει την ζωή μας άξια να την ζήσουμε. 

Η ιστορία του Zonar΄s ξεκινάει τον Αύγουστο του '39 όταν πρωτοεμφανίστηκε στην γωνία Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου. Σήμερα, 75 χρόνια αργότερα, η ιστορία ξαναγράφεται, με τους δύο αδελφούς Σπύρο και Χρυσάνθο Πανά να αναλαμβάνουν να επαναφέρουν την Κλασική Ελληνική Συνταγή του ιστορικού εστιατορίου καθώς και να προσθέσουν νέα πιάτα στο μενού.

Το ιστορικό καφέ έχει φιλοξενήσει με τα χρόνια στο κομψό και πολυτελές περιβάλλον του, πολλές από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του περασμένου αιώνα, όπως ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Νίκος Γκάτσος, ο Μάνος Χατζιδάκις, η Μελίνα Μερκούρη, η Σοφία Λόρεν, ο Αντονυ Κουίν και πολλοί άλλοι.
Πάντα απολαμβάνω  την επίσκεψή μου στο Zonar's  για την άψογη εξυπηρέτηση και την ατμόσφαιρα ευγένειας, σεβασμού στον πελάτη, καλού γούστου και ποιοτικού προϊόντος που προσφέρει συνολικά.
Έχει πρόσφατα ανακαινιστεί με τους νέους ιδιοκτήτες Σπύρο και Χρύσανθο Πανά να το έχουν κάνει ακόμα πιο ζεστό και πιο φιλόξενο μέσα στην πολύβουη Αθήνα.
Πήρα ένα φρεσκοστυμμένο χυμό γκρέιπφρουτ. Ηταν τόσο αναζωογονητικός, που έγινε το αγαπημένο μου ποτό του Zonar's! 
Το σοκολατάκι με γεύση μέντα που μου προσέφεραν ήταν επίσης θαυμάσιο!
Είχα μια ήσυχη επαγγελματική συζήτηση
και είχα το χρόνο να απολάυσω την γενική ατμόσφαιρα την οποίαν δημιουργούν το ζεστό ξύλο, οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές λεπτομέρειες και οι πινελιές τέχνης.
Έξω, η Αθήνα φαινόταν πολύ πιο όμορφη, με ένα άγγιγμα
Βιέννης.  Γλυκιά ζωή με κομψό αέρα, που μας αξίζει!










Comments